Torrenting For  Dummies !

 

Dette er Gathering`s guide til noob eller 'n00b' torrenter.  Hvis du er ny til torrents,

så er dette den side du skal læse for at blive bedre kendt med hvordan torrents virker. 

Først vil vi starte med lidt om hvilke ord man bruger inden for torrenting.

Denne guide er meget brugbar og praktisk til at lære torrenting på et nemt plan, så selv den som aldrig har brugt det før kan bruge det.

Enjoy!

 

 

Udtryk

Noob/n00b = Ny, grøn, uafprøvet, jomfru eller bare dum fordi du ikke læste reglerne og du aner ikke hvad du foretager dig.

Torrent - Dette er det udtryk man bruger for noget som du downloader.  det kommer som regel ud i rar filer , som er brudt up til flere filer. 

Client - Hvis du starter med at downloade en torrent og der ikke sker noget, er det fordi du mangler en af disse programmer.    BitTorrent, BitTornado, Azureus og utorrent er alle populære klienter. 

Ratio - Dette er en ren matematisk ligning.  2+2=4, 1x6=6.  Dette har ikke noget med mad at gøre målt iRation. Dette er ikke hæren, soldat!   Ratio er udregnet ud fra hvor meget du downloader i forhold til hvor meget du uploader til andre . 

Ratio eksempler... (Husk dette er kun eksempler!)

3.49 = Meget godt, bedre end de fleste. 

1.67 = Godt, du er blandt de fleste.

0.98 = Du har lidt du skal have hentet ind.

0.46 = Du er et grådigt svin, som ikke kan få nok og ikke gider give til andre (you suck monkey balls) 

 

Seeding (Seeder) - Nej, dette er ikke at knalde en pige eller at sperme ud over din skærm. Du har ikke brug for en kasse kleenex!!   Seeding Betyder at du giver tilbage af det som du har hentet fra andre, giver dele til mange andre af det, som du har hentet.  Så kom nu igang

Leech (Leecher) - Ja, det lyder nøjagtigt som hvad det er... Dette er en person, som downloader fra dig. Ok, det er ikke så slemt, men det er noget man kalder alle som downloader en torrent.  På den dårlige side er det også noget man kalder en som kun downloader og ikke gider share og har en Ratio, der er lavere end deres I.Q.  

Cheat/Cheater = FFS folkens! du får det gratis. Er det for meget forlangt at du share lidt? Cheating eller at prøve på at manipulere sin ratio er bare grådigt og dovent!!  det betyder, at du vil have alt uden at give igen. Cheaters bliver BANNED!!!.  Cheaters er den type, som sidder på McDonald's restaurant. Du tager en fritte fra dem og pludselig mangler du din arm!

Download Speed - Dette er hvor hurtigt du får filerne fra nettet.  

Upload Speed - Dette er hvor hurtigt du sender tilbage til nettet.  Til trods for myter, kan man ikke sende til nettet så hurtigt som du kan downloade, så bare rolig. Dette er normalt.

Nul Upload - Hvis du undrer dig over det, er det nok fordi ingen vil ha den torrent, du henter lige nu.  Dette betyder en af følgende ting: Enten er torrenten så gammel at alle har den ny eller også er der meget lille aktivitet på den.  Dette betyder også at hvis ingen henter denne torrent efter dig, så er du egentlig på røven!  

WinRar - Dette er et program man bruger til at åbne alle de små filler, du lige har hentet ned på din computer. .  Dette vil åbne filerne op og samle dem sammen til et stort stykke. 

 

Nu kender du det mest normale, så nu er det tid til at gå videre til den svære del.

 

 

Hvordan man Downloader

 

Nu hvor du har alle de ting, du skal bruge, er du klar til at finde et sted at hente fra.

Vælg fra en liste af torrents sider. Vælg noget du vil prøve.  for eksempel en film.  Du trykker på filmens navn og den viser dig en side, som fortæller dig lidt mere om hvad filmen handler om. Hvor stor den er, hvor mange som henter den eller uploader den, en release group og et par andre ting du kan finde interessant som hvilket format filmen er i. (P.S: Prøv at finde en som stadig har en del leechers på den. Hvis du vælger en som er for gammel, er det ikke sikkert, at du kan få din ratio op, så derfor kan du lige så godt bøje dig forover og tage den!! )

Når du engang er blevet færdig med at hente den og du lukker din klient, vil dine kugler blive fjernet og solgt til videnskaben.  Hvis du er en pige og ikke har nogle kugler, vil dine æggestokke blive givet til aliens. 

Du kan stadig se filmen, selvom du seeder tilbage.  Så hold den åben og share tilbage.  du skal jo ha lavet en ratio (se udtryk oven over din glemsomme ting) Hvis din fil er 1gb, skal du seede mindst 1gb (Hvis muligt se nul upload)  eller endu mere, hvis du kan.  Afhænger af hvilken crappy internetudbyder du har og det antal som henter den torrent fil, vil få indflydelse på hvor hurtigt du kan sende din torrent tilbage igen.

 

Mens du seeder, kan du starte winrar og åbne din torrent og pakke den ud, så du kan se den.  Det kan være du skal bruge en anden wiever som VLC (Video Lan) for at se din film, fordi MS media bare er lidt underlig.   

 (Vel ikke den store overraskelse? ) 

 

 

Normal Bittiquette

Ja, jeg opfandt det ord (Damn I'm good!) Bittiquette er Etiquette .

vær flink, tak den person, som har uploaded den torrent, du downloader.

Og brok dig ikke, hvis filmen er i en dårlig kvalitet. Du fik den gratis og uploaderen producerede, instruerede eller skrev ikke filmen.

Når du bruger et forum, så vær venlig at læse reglerne og søg før du stiller et spørgsmål.  du ser såååååå dum ud, hvis du spørger om noget, som der er blevet spurgt om en million gange og derfor er blevet svaret på en million gange.

forskelige sider har forskelige regler, som de enforcer eller tager det stille og roligt over. Så vær altid sikker på at du har læst reglerne. Jeg sagde læse og ikke bare skimte dem. Reglerne er der af en grund og hvis de ikke bliver fulgt, bliver man banned. ( Jeg elsker banning)

 

Når du skriver på et forum, skal du ikke kalde personen, der skrev før dig et røvhul, idiot eller andet som flamer.  Vi skal respektere andre. Hvis du ikke er enig i noget: Tuff Shit for you!  ordentlige måder at poste på istedet for, "hvad F***** snakker du om??"  prøv noget som,  "Jeg forstår ikke helt hvad du siger"  Du kan tænke "hvad F***** snakker du om", bare du ikke poster det.